Tävling – hur lär man en bil att prata?

Tävling – vinn Pokémonböcker!

I första pappersnumret av Kunskapstidningen finns en artikel om bilar som kan köra själva. Du kan även läsa artikeln här på webbsidan: ”Snart kan du åka bil utan förare”.

En av funderingarna som forskarna har när de utvecklar bilar som ska kunna köra själva, utan förare, är hur bilen ska kunna ”prata” med gångtrafikanter och cyklister?

Kanske kan bilen tuta en gång för att säga att den stannar, två gånger för att säga att den ska köra framåt och tre gånger för att säga att den ska backa? Fast det blir ju väldigt mycket tutande då!

Har du några bättre förslag och idéer hur bilen ska kunna prata med människor runt omkring?

Det finns inga idéer som är rätt eller fel, här gäller det att använda fantasin och komma på roliga, smarta och tokiga förslag.

Så här gör du för att vara med i tävlingen:
* Skriv ner ditt förslag på hur bilen kan göra för att prata med människor i omgivningen och mejla detta till redaktion@kunskapstidningen.se.  Du kan också gå in på fliken kontakt, här på webbsidan, och fylla i ditt förslag där.

* Kanske vill du hellre rita en teckning på hur bilen kan göra för att prata med gångtrafikanterna och cyklisterna. Rita ditt förslag på ett papper som du sedan fotar och skickar till: redaktion@kunskapstidningen.se

Glöm inte att skriva din adress, så att priset kan skickas om just du skulle vinna!

Tävlingen håller på ända till den 16 juli 2017, så du har tid på dig att fundera ut någon riktigt bra och rolig lösning!

Bland priserna finns Pokémonböcker och roliga ballongbilar!

Ta gärna hjälp av en förälder eller vuxen att skicka in ditt bidrag!